letterpress-visitekaartjes-peet-classics

Letterpress

Bij letterpress worden alle gekleurde delen verdiept in het papier gedrukt, dit geeft een prachtig reliëf! Dit gebeurd d.m.v. drukplaten die worden ingerold met 1 kleur inkt. Dit drukken gebeurd per kleur, dit heet ook wel een drukgang.

Wij drukken op een mooi antieke Heidelberg degel uit 1952. Mooi ambachtelijk drukwerk!

Bekijk hier een letterpress visitekaartje

letterpress-trouwkaart-vivian&hugo-gevouwenkaart-kleuren-pinguins-blinddruk-groen

Blinddruk

Een letterpress bedrukking zonder inkt heet een blinddruk.
Hierbij wordt een cliché/drukplaat gemaakt waarmee wij de vorm IN het papier naar beneden drukken. Hierdoor ontstaat reliëf zonder kleur.

Bekijk hier een geboortekaartje met een blinddruk

Volvlak

Een gekleurde achtergrond noemen wij een volvlak bedrukking. Uitgespaarde tekst of een afbeelding in een volvlak geeft weinig tot geen reliëf, omdat de kracht verdeeld wordt over een groter oppervlak. Wil je dat het wit weer omhoog komt, dan wordt een preeg aangeraden. Voor vragen en advies hierover kun je contact met ons opnemen.

Bekijk hier een volvlak kaartje zonder gebruik van een preeg

letterpress-geboortekaartje-meisje-Jolie

Preeg

Een preeg is een vorm die omhoog wordt gedrukt UIT het papier.
Een preeg bestaat uit een vorm en contravorm (mannetje/vrouwtje) die in elkaar vallen. Het papier komt hiertussen en met de drukkracht van de pers wordt de vorm omhoog gedrukt. Je kunt ervoor kiezen om de preeg met een kleur te drukken, of juist zonder kleur. Een preeg kan een mooie gelaagdheid geven aan het ontwerp.

Bekijk hier een geboortekaartje met preeg

letterpress-visitekaartjes-peet-classics