Algemene vragen


Hoe lever ik teksten en wensen aan voor de kaart?

Teksten en wensen voor de kaart dienen te worden aangeleverd als een word bestand of als tekst in de mail. De tekst moet voor ons kopieërbaar zijn. Wij typen geen teksten over van foto’s of schetsen. Zo kunnen er alleen maar foutjes ontstaan.

Kunnen jullie mijn eigen ontwerp drukken?

Ja, we kunnen ook jouw ontwerp drukken. Hieronder vind je onze aanleverspecificaties.

Maken jullie ook geboorteposter passend bij jullie kaarten?

Jazeker, geboorteposters kunnen wij ook voor jullie verzorgen. Neem contact met ons op voor je wensen.

Hoe betrouwbaar zijn beeldschermkleuren?

Beeldschermkleuren zijn niet betrouwbaar om een kleur op te beoordelen. Dit kan behoorlijk afwijken van drukwerk kleuren. Een felroze op een beeldscherm in RGB kleur, wordt mat op een geprint kaartje. Dit zijn namelijk CMYK kleuren. Daarom raden wij ook altijd een proef aan van het kaartje om de kleuren te beoordelen. CMYK kleuren hebben een minder groot kleurbereik dan Pantone inkten. Voor letterpress maken wij gebruik van Pantone kleuren, deze komen op beeldscherm ook geheel anders over dan als ze worden gedrukt. Wij gaan uit van onze eigen beeldschermen.

Komt er een logo op de kaart?

Achterop elke kaart uit onze collectie drukken wij onze naam. Bewust klein en subtiel, dit doen wij om ons auteursrechtelijk te beschermen. Dit kan zijn in blinddruk (licht reliëf zonder inkt) op onze letterpress kaarten of geprinte kaarten met een extra handmatige bedrukking, en op geprinte kaarten klein en licht van kleur op de achterzijde van de kaart. Dit doen wij niet op kaarten met een bedrukking aan de achterzijde omdat wij vinden dat dit de uitstraling van de kaart niet ten goede komt. Bij kaarten met een ontwerp op maat kan op aanvraag onze naam weggelaten worden. Neem in dit geval dan even contact met ons op als je de bestelling bij ons plaatst.

Wat moet ik doen als we de bestelling niet goed hebben ontvangen?

We horen graag nog even of jullie de kaarten en enveloppen in goede orde ontvangen hebben. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Belangrijk is wel de kaarten NIET te verzenden! Als de kaarten al verzonden zijn kunnen we helaas geen klachten meer in behandeling nemen

Ik heb een ontwerp gevonden van een andere ontwerper. Kunnen jullie dit namaken?

Afbeeldingen van collega drukkers en plaatjes die van internet zijn gehaald kunnen we niet drukken i.v.m. copyright.

Online en offline gebruik van onze ontwerpen

De Kaartjeswinkel behoudt zich het recht de gerealiseerde ontwerpen op te nemen in haar online en offline portfolio. Het delen van nieuwe kaarten (al dan niet gebaseerd op een ontwerp uit onze vaste collectie of een ontwerp op maat) op onze site en social media is een belangrijk onderdeel van onze marketing en bestaansrecht. Op deze manier werven wij nieuwe klanten en zo heb je ons hoogstwaarschijnlijk zelf ook gevonden. Uiteraard anonimiseren wij de ontwerpen (alleen de voornaam blijft op het ontwerp staan) en voldoen wij op deze wijze aan de AVG.

Ontwerpen en copyright

Op alle ontwerpen en illustraties van De Kaartjeswinkel zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Ook zullen wij geen andere ontwerpen van andere ontwerpers kopiëren. De klant vrijwaart De Kaartjewinkel voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op de door de klant verstrekte materialen of gegevens die bij de opdracht op of in het De Kaartjeswinkel product worden verwerkt.

Vragen over enveloppen


Zijn enveloppen bij de prijs inbegrepen?

Enveloppen worden los gerekend. Zo kan je zelf kiezen welk soort envelop je wilt en kan je ze makkelijk vooruit bestellen. Of voor eigen enveloppen kiezen. Zo heb je zelf de keuze.  TIP: je hoeft je enveloppen niet van tevoren te schrijven als je kiest voor de handige adresetiketten of voor het printen van de adressen rechtstreeks op de enveloppen.

Kan ik de enveloppen vooruit ontvangen?

Ja hoor dat kan. Ga dan naar de pagina Enveloppen. Hier kan je het formaat en de kleur bekijken die je nodig hebt.

Kies je voor enveloppen die we niet op voorraad hebben liggen (de gekleurde enveloppen), dan laten we ze direct vanuit onze leverancier naar jullie toesturen.

Kan ik de enveloppen gratis vooruit toegezonden krijgen?

Ja, wij kunnen de enveloppen gratis eerder toesturen. Dit doen wij alleen als de gehele bestelling van de kaarten en enveloppen bij ons is